Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Een vrolijk #account

0 comments

Posted on 22nd April 2010 by Rob in Twitter


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Avatar van de Duckstadkrant op TwitterIedereen kent Donald Duck, maar niet iedereen weet dat ‘de Donald Duck’ ook op Twitter aanwezig is. Hoewel.. nóg niet is wellicht gepaster, want twitterend Duckstad wint snel aan populariteit.

Populair
De eerste tweet heeft Donald Duck op 12 februari verstuurd en na een maand is Duckstad in zo’n 140 lijsten opgenomen en heeft Donaldsaccount bijna 2000 volgers. Natuurlijk komen zo’n 20 van die volgers uit Duckstad zelf, maar zoveel volgers in een maand, dat is een knappe prestatie.

Promotie
Zeker omdat er, voor zover hier bekend, nergens reclame is gemaakt. Alleen op de weblog van Donald Duck wordt er in 113 charachters melding van gemaakt:

socialmedia twitter

Doelgroep
Je kunt je afvragen wat het doel is van al deze twitterende eenden. Twitter wordt immers veel mobiel gebruikt, en hoeveel kids of tieners hebben een smartphone? Hoewel..
Volgens Thom Roep, hoofdredacteur van het vrolijke weekblad, is 35% van de lezers van de Donald Duck 18 jaar of ouder. Een deel van de doelgroep is dus prima op Twitter te vinden!

Social Strategie
Het is snel duidelijk dat er een goed doordachte strategie achter de tweets schuil gaat. Zo zijn alle tweets duidelijk geschreven vanuit het karakter zelf, en spelen ze zo af en toe in op de actualiteit. Doordat de verschillende figuren constant op elkaar reageren wordt je al snel in de verhaallijn gezogen en ben je benieuwd hoe het leven in Duckstad verder verloopt.

No comments yet.

Leave a comment


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Switch to our mobile site


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524