Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

De allerbeste 1-april grap van 2010

2 comments

Posted on 1st April 2011 by Rob in Social Media


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

bierpad beste 1-april grapVandaag is het 1 april, 2011 wel te verstaan. En nee, de titel van deze post bevat geen fout. Zoals ieder jaar zijn er ook vandaag weer talloze grappen gemaakt om nietsvermoedende mensen in het welbekende o’tje te nemen. Google bijvoorbeeld heeft er een traditie van gemaakt om op 1 april flink uit te pakken.

Lijstjes met de beste 1-april-grappen
Ook een jaarlijkse traditie voor weblogs is het maken van lijstjes met de beste grappen van het jaar. Weblogs en nieuwssites als TechCrunch, Mashable, nu.nl of nrc.nl, maar ook vele anderen proberen een goed en compleet overzicht te geven van de beste grappen waar mensen zijn ingestonken.

Eerste de beste?
Maar het lijkt of bij een aantal weblogs de snelheid van publiceren belangrijker is dan het correct zijn van de content. Iets waar ik me persoonlijk al langer aan stoor. Weblogs als dutchcowgirls.nl (en ook de zustersite dutchcowboys.nl) en bright.nl zijn hier in dit geval een goed voorbeeld van: zij melden als een van de beste 1-april grappen van 2011 de bierpad ‘van Heineken’.

Het slechte van het benoemen van de bierpad als goede 1-april grap van 2011 is dat deze is opgezet voor 1-april 2010! Klik maar op de bestel-button: je krijgt meteen een opmerking van 2 april (2010) te zien die onder andere verwijst naar het weblog van de oprichters (Heineken zat er niet achter!) met informatie over hoe snel deze grap zijn weg over het Internet heeft gevonden. Ik ben heel benieuwd naar de bezoekersaantallen van dit jaar (en of de grap volgend jaar wéér zijn ronde zal doen).

Het lijkt er op dat in de haast om als eerste met een overzicht te komen (met als doel zo veel mogelijk bezoekers te krijgen, internetters zijn immers gek op lijstjes) er klakkeloos wordt gekopieerd van elkaar of van Twitter, waar ook veel tweets over de bierpad voorbij kwamen.

Dutchcowgirls is hierbij misschien wel het allerslechtst bezig geweest: zij nomineren ook de Google Translator for animals, wederom een 1-april grap uit 2010.

Aller-aller-ALLER-beste grap van 2010
winnaar beste 1 april grap
Juist omdat er dit jaar wederom zo veel mensen in de bierpad zijn getrapt nomineer ik www.bierpad.nl als allerbeste 1-april grap van 2010.

2 Comments

 1. Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
  jos
  says:


  Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

  Nog beter: #FE11

  1st April 2011 at 20:10


 2. Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
  Rob
  says:


  Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

  #fe11 is inderdaad ook een goeie grap geweest… maar dan wel voor 2011 natuurlijk!

  1st April 2011 at 08:48

Leave a comment


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Switch to our mobile site


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/brink23/domains/interactieveling.nl/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524